Apr. 2009 – Erhvervsinvest sælger Vikima Seed A/S

Erhvervsinvest har solgt Vikima Seed A/S til japanske, Takii & Co., Ltd. Vikima Seed A/S er den anden virksomhed Erhvervsinvest har udviklet og modnet til salg.

Vikima Seed A/S, der er beliggende på Lolland, er verdens førende kontrakts  producent af grøntsagsfrø med aktiviteter i Frankrig og USA.

Erhvervsinvest købte i august 2004, Vikima Seed A/S i forbindelse med et generationsskifte.

Der er i Erhvervsinvest’s ejerperiode gennemført en omfattende vækststrategi.

Udover tilkøb af det amerikanske selskab AG Alternative er produktionskapaciteten øget betydeligt og der er introduceret nye produkter og services.

Vækststrategien er gennemført på relativt kort tid, hvilket kan tillægges hårdt og målrettet arbejde af selskabets tidligere- og nuværende ledelse, medarbejdere og bestyrelse.

Salget til Takii & Co., Ltd., der er et stort og førende japansk frøforetagende, vil styrke Vikima Seed A/S’ position og er det helt rigtige i relation til sikring og videreførelse af den påbegyndte langsigtede vækststrategi.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

 

Om Erhvervsinvest

Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.