Aug. 2010 – En epoke er slut og en ny begynder

Epoke® A/S, ejet af fam. Thomsen gennem 2 generationer har indgået aftale med Erhvervsinvest om salg af virksomheden.

Virksomheden udvikler, producerer og sælger maskiner og udstyr til glatførebekæmpelse globalt og er udviklingsmæssigt blandt de førende i Europa og har et stærkt brand inden for forretningsområdet.

Epoke® A/S, beliggende i Askov ved Vejen blev grundlagt af Alfred Thomsen, og med Alfred Thomsens opfindelse af et særligt doseringsprincip i 1950’erne, tog udviklingen fart.  I dag beskæftiger Epoke® A/S ca. 230 medarbejdere i henholdsvis Danmark, Tyskland og Polen.

Produktpaletten består af spredere udstyret med branchens førende teknologi, herunder firmaets egen udviklede satellitstyrede spredesystemer, samt sneplove og græsklippere.

Elisabeth Rudolph, afgående bestyrelsesformand, udtaler på vegne af familien:

”Epoke® A/S er vores families livsværk, og det har været en svær beslutning at sælge virksomheden, men tiden for et ejerskifte er helt rigtig. Det har været vigtigt for os at finde en ny ejer, som vil videreføre og udvikle virksomheden. Erhvervsinvest er en ejer, som har adgang til både kapital og kompetencer til at understøtte den fremtidige udvikling af Epoke® A/S sammen med den meget kompetente medarbejderskare.”

Thomas Marstrand, direktør og managing partner i Erhvervsinvest udtaler:
”Epoke® A/S er en god og meget veldrevet virksomhed, hvilket også fremgår af de senere år, hvor virksomheden har realiseret flotte resultater. Forretningsmodellen med fokus på produkter af kvalitet, moderne teknologi og kundespecifikke løsninger kombineret med virksomhedens dygtige ledelse og medarbejdere giver gode muligheder for fortsat gunstig udvikling.”

Med erhvervelsen af Epoke® A/S ønsker Erhvervsinvest at videreudvikle virksomhedens position i udlandet. Virksomheden har altid været orienteret mod udlandet, og det er hensigten at understøtte fokus på eksportmarkederne samtidig med at virksomheden skal bevare den stærke position i Danmark.

”Epoke® A/S er en stabil virksomhed med kvalitetsprodukter, som er efterspurgt i Danmark såvel som i udlandet. Vi ser et stort potentiale i en fremtidig ekspansion”, slutter Thomas Marstrand.

Jørn Christensen, som er administrerende direktør i Epoke® A/S, indtræder desuden i ejerkredsen. Ny bestyrelsesformand bliver Carsten Ørssleff, tidl. administrerende direktør i Solar A/S.

”Jeg ser frem til at indlede samarbejdet med Erhvervsinvest og starte på en ny epoke i virksomhedens historie”, tilføjer Jørn Christensen.

Administrerende direktør Jørn Christensen forventer, at omsætningen 2009/2010 bliver en af de højeste i virksomhedens historie, baseret på en rekordstor ordrebeholdning.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

Administrerende direktør Jørn Christensen, Epoke A/S:
Telefon: 40 17 07 00

Om Erhvervsinvest
Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.

Erhvervsinvest har tidligere erhvervet aktiemajoriteten i:

Ellegaard A/S (www.ellepot.dk) Markedsledende producent af substratpotter og maskiner.

Krøger A/S (www.mk-guns.dk) Markedsledende producent af fugepistoler til det professionelle segment.

Elite Gaming A/S (www.elitegaming.dk) Den førende opstiller af gevinstgivende spilleautomater i Danmark.

Haslev Møbelsnedkeri A/S (www.haslev.com) Ledende producent af kvalitets sofa– og spiseborde.

Hurup Møbelfabrik A/S (www.hurupsofa.dk) Ledende producent af individuelle sofaer.

Handler A/S (www.handler.dk) Ledende producent af lagerautomater og lagerreoler.

Riegens A/S (www.riegens.dk) Danmarks største og førende producent af belysningsarmaturer.

Mejerigaarden A/S (www.polar-is.dk og www.premieris.dk) Danmarks største producent af iskrem, som sælges under mærkerne Polar Is, Bravissimo
og Premier Is.

Erhvervsinvest har tidligere solgt:
Roshield A/S (www.roshield.dk) Danmarks førende virksomhed inden for udvikling, design, produktion og salg af ballistisk beskyttelse til køretøjer, skibe, fly og personel.

Vikima Seed A/S (www.vikima-seed.dk)
Danmarks førende producent af grøntsagsfrø.