Aug. 2012 – Erhvervsinvest erhverver Pro Design International A/S

Erhvervsinvest har sammen med optiker og forhenværende ejer af Danmarks største privatejede optikkæde Dion Eriksen og nøglemedarbejdere netop købt den danske brillekoncern Pro Design International A/S. Udover medinvestor er Dion Eriksen også tiltrådt som ny administrerende direktør for Pro Design International A/S.

De nye investorer har købt selskabet af den hidtidige administrerende direktør i Pro Design International A/S Mogens Frederiksen, erhvervsmændene Steen L. Hansen og Jørgen M. Clausen og en gruppe nøglemedarbejdere.

Pro Design International A/S er en international koncern, som designer, udvikler og sælger brillestel under eget varemærke. Fra hovedkontoret i Aarhus varetages produkt- og designudvikling, logistik, kundeservice, økonomi og administration. Produktsortimentet henvender sig til mellem- og højprissegmentet med fokus på design.

Pro Design International A/S blev etableret i 1973. Mogens Frederiksen blev ansat i 1999 og året efter erhvervede han Pro Design International A/S sammen med to finansielle partnere. Virksomheden fremstår i dag veldrevet, og Mogens Frederiksen afleverer nu stafetten videre til Dion Eriksen.

”Pro Design International A/S vil med den nye ejerkreds fortsætte som ”business as usual”, men med øget fokus på vækst, organisk såvel som uorganisk, og udvikling af koncernen. Der ligger et uudnyttet potentiale i Pro Design International A/S, der i de kommende år skal realiseres igennem samarbejde med medarbejdere og Erhvervsinvest, der er en professionel og aktiv investor,” siger Dion Eriksen.

”Jeg glæder mig til at flytte om på den anden side af bordet og overføre min indsigt i blandt andet markedet og slutkundernes ønsker og behov til producentleddet. Det bliver en spændende udfordring med masser af potentiale,” siger Dion Eriksen.

Med erhvervelsen af Pro Design International A/S ønsker hovedaktionæren Erhvervsinvest at understøtte og accelerere den organiske vækst samt udvikling af Pro Design International A/S på den nuværende forretningsmodel og platform.

Direktør og Managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand, udtaler:

”Pro Design International A/S er en yderst veldreven koncern, der i svære tider har formået at vækste såvel omsætning som indtjening. Vi ser frem til at skulle accelerere væksten samt udvikling af koncernen sammen med koncernens dygtige og kompetente medarbejdere, der sammen med de tidligere ejere og den tidligere bestyrelse har skabt et stærkt fundament for yderligere værdiskabelse.”

I 2011 havde Pro Design International A/S en bruttofortjeneste på 57 mio. kr. og realiserede et EBIT på 22 mio. kr. For indeværende regnskabsår forventer administrerende direktør Dion Eriksen både øget vækst og indtjening baseret på tilgang af nye kunder.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

Administrerende direktør Dion Eriksen, Pro Design International A/S:
Telefon: 40 35 58 68

Mogens Frederiksen, Pro Design International A/S:
Telefon: 29 99 07 30

Om Erhvervsinvest
Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.

Erhvervsinvest har tidligere erhvervet aktiemajoriteten i:
Ellegaard A/S (www.ellepot.dk) Markedsledende producent af substratpotter og maskiner.

Krøger A/S (www.mk-guns.dk) Markedsledende producent af fugepistoler til det professionelle segment.

Elite Gaming A/S (www.elitegaming.dk) Den førende opstiller af gevinstgivende spilleautomater i Danmark.

Haslev Møbelsnedkeri A/S (www.haslev.com) Ledende producent af kvalitets sofa– og spiseborde.

Hurup Møbelfabrik A/S (www.hurupsofa.dk) Ledende producent af individuelle sofaer.

Handler A/S (www.handler.dk) Ledende producent af lagerautomater og lagerreoler.

Riegens A/S (www.riegens.dk) Danmarks største og førende producent af belysningsarmaturer.

Mejerigaarden A/S (www.polar-is.dk og www.premieris.dk) Danmarks største producent af iskrem, som sælges under mærkerne Polar Is, Bravissimo og Premier Is.

Epoke A/S (www.epoke.dk) Ledende producent af maskiner og udstyr til glatførebekæmpelse

Tresu A/S (www.tresu.dk) Ledende producent af flexo trykmaskiner til den emballageproducerende industri

Damolin A/S (www.damolin.dk) Ledende mineralvirksomhed, med aktiviteter inden for kattegrus, olie- og
kemikalieabsorbenter samt pulver- og granulatprodukter til industrielle formål.

Erhvervsinvest har tidligere solgt:
Roshield A/S (www.roshield.dk) Danmarks førende virksomhed inden for udvikling, design, produktion og salg af ballistisk beskyttelse til køretøjer, skibe, fly og personel.

Vikima Seed A/S (www.vikima-seed.dk) Danmarks førende producent af grøntsagsfrø.

Handler A/S (www.handler.dk) Ledende producent af lagerautomater og lagerreoler.