Aug. 2016 – Erhvervsinvest erhverver Agrometer koncernen

Erhvervsinvest erhverver 100% af aktierne i Agrometer koncernen, der bl.a. er en førende global producent af højkvalitets gylleudlægningssystemer.

Erhvervsinvest vil forsætte koncernens vækst gennem udvikling af egne produkter og tilførsel af kompetencer og resurser til eksportsalg.

Agrometer har specialiseret sig i udvikling, produktion og salg af højkvalitets udstyr og maskiner til håndtering og transport af væsker med et særligt fokus på gylle i landbruget. Virksomhedens kerneprodukt er et unikt selvudviklet gylleudlægningssystem, der er betydeligt mere effektivt, miljøvenligt og driftsøkonomisk end traditionelle traktordrevne gylleudlæggere. Gylleudlægningssystemets høje distributions kapacitet er med til at gøre det specielt velegnet til brug i store landbrug. Udover produkter til gyllehåndtering producerer og udbyder Agrometer også vandingsmaskiner og –anlæg til landbrug, golfbaner og parker samt pumper til håndtering af spildevand og -olie i rensningsanlæg og i den maritime industri.

I Agrometer koncernen indgår Dansk Smede- og Maskinteknik, som er leverandør af metalkonstruktioner til flere af Agrometers kerneprodukter, og en vigtig del af koncernens supply chain. Udover det tætte samarbejde med Agrometer er Dansk Smede- og Maskinteknik en højspecialiseret producent af metalkonstruktioner til en række førende producenter af udstyr indenfor fødevareindustrien.

Adm. direktør Ivan Petersen udtaler: ”Vi har med stor hjælp fra vores dygtige medarbejdere udviklet en koncern, som tilbyder markedsledende produkter og services til både landbruget og industrien. Vi ser frem til at forsætte koncernens udvikling sammen med Erhvervsinvest, og fokusere på de spændende muligheder der bl.a. er på eksportmarkederne.”

Eksportdirektør Peter Pedersen forsætter: ”Vi har over de seneste år oplevet en stærkt stigende interesse for vores gylleudlægningssystem fra både danske og specielt udenlandske kunder. Det har derfor været vigtigt for os finde den rigtige investor, som kan forsætte internationaliseringen af koncernen og løfte den til et nyt niveau. I Erhvervsinvest får koncernen en ejer, som både har kapital og kompetencer til at videreudvikle og udnytte de muligheder koncernen og dets medarbejdere står overfor nu og i fremtiden.”

Direktør og Managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand, udtaler: ”Agrometer koncernen er en god og veldrevet virksomhed med stærke kompetencer indenfor produktion og udvikling af højkvalitetsprodukter. Virksomheden er attraktivt positioneret, og vi ser betydeligt potentiale for organisk vækst gennem en yderligere eksportindsats og videreudvikling af egne maskiner og produkter. Vi ser frem til at bidrage til koncernens udvikling på det stærke fundament, som er skabt af dets dygtige ledelse og medarbejdere.”

Agrometer koncernen opnåede i 2015 et resultat før skat på DKK 8,5 mio. og forventer øget aktivitet og indtjening for regnskabsåret 2016.

I forbindelse med ejerskiftet indtræder i bestyrelsen Kurt Bering Sørensen (formand), tidligere administrerende direktør Dovista A/S, og Carsten Bjerg, tidligere Grundfos.

Print version
PDF

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner i Erhvervsinvest, telefon: +45 21 65 93 26

Ivan Petersen, administrerende direktør og tidl. ejer af Agrometer, telefon: +45 24 65 10 54

Peter G. Pedersen, eksportdirektør og tidl. ejer af Agrometer, telefon: +45 23 38 11 66