Dec. 2010 – Erhvervsinvest erhverver Damolin A/S sammen med direktionen

Erhvervsinvest har sammen med direktionen, Søren Klitskov (administrerende direktør) og Lars Sørensen (kommerciel direktør), i dag indgået aftale med ejerkredsen bag DamolinA/S, Mildred Sloth Fog via Exmo Fur ApS og Auriga Industries A/S, om at erhverve deres aktier i virksomheden.

Damolin er en ledende mineralvirksomhed, med aktiviteter inden for kattegrus, olie- og kemikalieabsorbenter samt pulver- og granulatprodukter til industrielle formål, baseret på moler og en række andre mineraler med lignende karakteristika. Virksomhedens produkter afsættes globalt til en bred kundekreds som både private label produkter og egne varemærker.

Damolin A/S, der blev grundlagt i 1942, har hovedsæde på øen Fur, hvor der ligesom på Mors findes store forekomster af moler. Mineralet forædles på to af virksomhedens fabrikker beliggende på henholdsvis Fur og Mors, hvor også importerede mineraler forædles. Herudover har virksomheden produktionsfaciliteter i Frankrig samt salgsdatterselskaber i Tyskland, og beskæftiger ca. 165 ansatte.

Søren Klitskov, der er administrerende direktør i virksomheden og medinvestor, udtaler på vegne af direktionen:

” Damolin A/S vil med den nye ejer-sammensætning fortsætte som ”business as usual”, men med øget fokus på den fremtidige udvikling af virksomheden igennem sammenarbejdet med Erhvervsinvest, der er en vækstorienteret og professionel investor, som vil være med til at realisere og accelererer vores ambitiøse vækststrategi, hvilket gerne skulle resultere i et øget salg og en større markedsandel.”

Med erhvervelsen af Damolin A/S ønsker Erhvervsinvest at udbygge selskabets markedsposition i Europa og sikre den fremtidige adgang til komplementære mineraler.

Direktør og Managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand, udtaler:
”Damolin A/S er en god og veldrevet virksomhed med en stabil indtjening og vi ser frem til at skulle bidrage til og accelerere virksomhedens fortsatte udvikling sammen med selskabets dygtige og kompetente ledelse og medarbejdere, der sammen med de tidligere ejere og den tidligere bestyrelse har skabt et stærkt fundament for yderligere værdiskabelse.”

”Virksomhedens unikke produkter er efterspurgte i Danmark såvel som i udlandet og vi ser et stort potentiale i både organisk vækst og vækst via akkvisitioner.”

Administrerende direktør Søren Klitskov forventer en omsætning på DKK 293 mio. og en driftsindtjening (EBITDA) på DKK 48 mio. i 2010 drevet af øget efterspørgsel indenfor absorber og industriprodukter.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

Administrerende direktør Søren Klitskov, Damolin A/S:
Telefon: 40 60 49 00

Om Erhvervsinvest
Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.

Erhvervsinvest har tidligere erhvervet aktiemajoriteten i:
Ellegaard A/S (www.ellepot.dk) Markedsledende producent af substratpotter og maskiner.

Krøger A/S (www.mk-guns.dk) Markedsledende producent af fugepistoler til det professionelle segment.

Elite Gaming A/S (www.elitegaming.dk) Den førende opstiller af gevinstgivende spilleautomater i Danmark.

Haslev Møbelsnedkeri A/S (www.haslev.com) Ledende producent af kvalitets sofa– og spiseborde.

Hurup Møbelfabrik A/S (www.hurupsofa.dk) Ledende producent af individuelle sofaer.

Handler A/S (www.handler.dk) Ledende producent af lagerautomater og lagerreoler.

Riegens A/S (www.riegens.dk) Danmarks største og førende producent af belysningsarmaturer.

Mejerigaarden A/S (www.polar-is.dk og www.premieris.dk)
Danmarks største producent af iskrem, som sælges under mærkerne Polar Is, Bravissimo og Premier Is.

Epoke A/S (www.epoke.dk) Ledende producent af maskiner og udstyr til glatførebekæmpelse

Tresu A/S (www.tresu.dk)
Ledende producent af flexo trykmaskiner til den emballageproducerende industri

Erhvervsinvest har tidligere solgt:
Roshield A/S (www.roshield.dk) Danmarks førende virksomhed inden for udvikling, design, produktion og salg af ballistisk beskyttelse til køretøjer, skibe, fly og personel.

Vikima Seed A/S (www.vikima-seed.dk)
Danmarks førende producent af grøntsagsfrø.