Juni 2013 – Erhvervsinvest etablerer ny fond til investering i mindre og mellemstore danske virksomheder

Erhvervsinvest etablerer ny fond til investering i mindre og mellemstore danske virksomheder

Erhvervsinvest har i dag etableret sin 3. fond – Erhvervsinvest III K/S – med en kapital på DKK 770 mio., som skal investeres aktivt i veldrevne virksomheder, der kan og vil skabe yderligere vækst. Den nye fond er Erhvervsinvest hidtil største fond.

Erhvervsinvest har siden 2004 investeret i mindre og mellemstore danske virksomheder. Etableringen af Erhvervsinvest III sker i naturlig forlængelse af de 2 første Erhvervsinvest fonde (Erhvervsinvest og Erhvervsinvest II).

Den sidste investering i Erhvervsinvests første fond blev afhændet i marts 2013. Erhvervsinvest I realiserede et årligt afkast (IRR) på 27,5 % og en tilbagebetaling (mmX) på 2,9 gange den investerede kapital.

Investeringsstrategien for Erhvervsinvest III er at gennemføre majoritetsinvesteringer i danske vækst virksomheder, som har en omsætning i intervallet DKK 50 til 500 mio. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer. Det er vigtigt for Erhvervsinvest at de virksomheder, der investeres i har en kompetent ledelse, som også selv er villige til at investere i virksomheden.

”Der findes fortsat mange sunde og veldrevne danske virksomheder med vækstpotentiale. En række af disse virksomheder står overfor et generations- og/eller ejerskifte, der kan hindre væksten medmindre det gennemføres rigtigt. Med Erhvervsinvest som partner kan virksomheden komme igennem denne kritiske fase og styrke sin platform til fortsat vækst” udtaler Thomas Marstrand, Managing Partner i Erhvervsinvest.

Erhvervsinvest er en aktiv ejer, som supplerer den daglige ledelse med bestyrelsesmedlemmer, der har den rette viden og de rette kompetencer, som kan understøtte porteføljevirksomhedernes fortsatte vækst.

”I Erhvervsinvest har vi en industriel tilgang til virksomhederne. Vi investerer såvel tid som viden og kapital i sunde og veldrevne danske virksomheder – som meget gerne må have en betydelig eksponering mod udenlandske vækstmarkeder. De virksomheder Erhvervsinvest ønsker at investere i er typisk fremstillingseller servicevirksomheder, med en stærk markedsposition. Erhvervsinvests investering skal typisk gøre virksomheden mere fokuseret, stærkere gennem effektiviseringer og større gennem såvel organisk vækst som vækst gennem opkøb” siger Thomas Marstrand, Managing Partner i Erhvervsinvest.

Investorkredsen i Erhvervsinvest III er blandt andre: Nykredit, PFA, Spar Nord Bank, AP Pension, C.W. Obel og Dansk Vækstkapital.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

 

Om Erhvervsinvest

Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.

 

Erhvervsinvest I er realiseret med følgende performance: IRR 27,5 % og mmX 2,9.
Eksempler på selskaber som har været ejet af Erhvervsinvest I:

Roshield A/S (www.tencate.com)

Vikima Seed A/S (www.vikima-seed.dk)

Krøger A/S (www.mk-guns.dk)

Ellegaard A/S (www.ellepot.dk)

Elite Gaming A/S (www.elitegaming.dk)

 

Erhvervsinvest II er fuldt investeret og ejer i dag aktiemajoriteten i:

Riegens A/S (www.riegens.dk)
Danmarks største og førende producent af belysningsarmaturer.

Mejerigaarden A/S (www.polar-is.dk og www.premieris.dk)
Danmarks største producent af iskrem, som sælges under mærkerne Premier Is, Polar Is og Bravissimo.

Epoke A/S (www.epoke.dk)
En af de førende producenter af maskiner og udstyr til glatførebekæmpelse i Europa.

Tresu A/S (www.tresu.dk)
Ledende producent af flexo trykmaskiner til den emballageproducerende industri.

Damolin A/S (www.damolin.dk)
Ledende mineralvirksomhed, med aktiviteter inden for kattegrus, olie- og kemikalieabsorbenter samt pulver- og granulatprodukter til industrielle formål.

Pro Design International A/S (www.prodesigndenmark.com)
Design, udvikling og salg af brillestel i mellem- og højprissegmentet. Produkterne sælges under eget varemærke, primært gennem egen salgsorganisation til optikere i Europa, Nordamerika og Asien.

buy cialis