Sep. 2015 – Heco – Gertsen & Olufsen gennemfører sit 3. tilkøb på 18 måneder

Gertsen & Olufsen fortsætter konsolideringen af den maritime sektor med opkøbet af Heco International

 

Heco er en global virksomhed, der fremstiller stempelstangs pakdåser til to-takts dieselmotorer som anvendes i større skibe. Virksomheden, der er beliggende i Hedensted, blev grundlagt i 1959 af Henning Cornelius. Henning Cornelius opfandt og udviklede skraberinge til stemplerne. Heco har 47 ansatte, hvoraf 25 er ansat på Heco’s kinesiske fabrik, som er beliggende i Suzhou vest for Shanghai.

Erhvervsinvest erhvervede i partnerskab med Bo Kristensen, Gertsen & Olufsen i april 2014 og har siden da, som et led i en konsolideringsstrategi, gennemført i alt 3 tilkøb – udover  Heco – Atlas Incinerators, der fremstiller incineratorer som blev erhvervet af Erik Jacobsen i forbindelse med et generationsskifte i september 2014, og Pres-Vac, der fremstiller ventiler, som blev erhvervet af DNB i april tidligere i år.

For 3 måneder siden blev Gertsen & Olufsens agenturforretning, med en omsætning i niveau DKK 50 mio. solgt fra, og den fortsættende aktivitet flyttet fra Hørsholm til Pres-Vacs domicil i Allerød.

 

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest udtaler:

”Vi er meget glade for investeringen i Heco, der passer godt sammen med de øvrige virksomheder i G&O koncernen, som også fremstiller højkvalitetsprodukter til større skibe og er globale markedsledere indenfor deres respektive nicher. Heco er en attraktiv og veldrevet virksomhed med et betydeligt potentiale og kan samtidig tilføre den kombinerede virksomhed kompetencer og yderligere tyngde.

Omsætningen er siden erhvervelsen af Gertsen & Olufsen for halvandet år siden 5 doblet, hvor også en betydelig andel er organisk vækst. Vi har fået skabt en større og mere konkurrencedygtig enhed med et stærkt ledelsteam, der kan fortsætte konsolideringen internationalt.”

 

Carsten Steffensen, adm. dir. i Heco udtaler:

”Heco har udviklet sig godt og stabilt under den nuværende bestyrelses ledelse. Under familien Cornelius’ ejerskab er der foretaget betydelige investeringer i virksomheden.  Heco er i dag en stærk og solid virksomhed med et automatiseret produktionsanlæg i Hedensted, en effektiv fabrik i Kina. Heco har konstant formået at øge markedsandelen de seneste år i Kina. Jeg ser frem til at blive en del af en større enhed med de muligheder, som det giver.”

 

Advokat Ib Skovbo, bestyrelsesformand i Heco udtaler:

”Tiden er helt rigtig for at gennemføre et generationsskifte og den nuværende ejerkreds har ingen arvinger, der ønsker at overtage virksomheden. Det har været vigtigt for bestyrelsen at finde en køber, der er indstillet på at fortsætte ejerskabet efter samme gode hensigter, som den hidtidige. Vi er overbeviste om, at Erhvervsinvest og Gertsen & Olufsen er et godt match, der kan være med til at drive og videreudvikle virksomheden yderligere.”

 

Bo Kristensen aktionær og bestyrelsesmedlem, Gertsen & Olufsen udtaler:

”Det har været en fantastisk rejse og vi er allerede nået langt med integrationen af virksomhederne. I forbindelse med frasalget af Gertsen & Olufsen’s handelsforretning er den fortsættende forretning flyttet til Pres-Vac og vi er begyndt at se en positiv effekt af sammenlægningen af virksomhederne på salgssiden.”

 

John Åge Lazar, der tiltrådte som adm. dir. i G&O koncernen den 1. september 2015 fra en stilling som adm. dir. i Alfa Laval Nakskov udtaler:

“Det er en spændende case med et betydeligt potentiale. Jeg ser meget frem til at integrere de 4 virksomheder og skabe en endnu stærkere platform for yderligere konsolidering.”

Print version
PDF

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Carsten Steffensen, adm. dir., Heco International A/S
Telefon: +45 75 89 21 22

John Åge Lazar, adm. dir., Gertsen & Olufsen A/S
Telefon: +45 22 23 86 37

Bo Kristensen, aktionær og bestyrelsesmedlem Gertsen & Olufsen
Telefon: +45 51 58 55 52

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: +45 70 20 32 95 eller +45 21 65 93 26

Advokat Ib Skovbo, bestyrelsesformand i Heco
Telefon: +45 75 72 41 00 eller +45 30 73 83 00