Jan. 2021 – Erhvervsinvest sælger Container Centralen A/S og gennemfører to nye platformsinvesteringer

Erhvervsinvest sælger Container Centralen A/S og gennemfører to nye platformsinvesteringer

Erhvervsinvest har solgt sin ejerandel i Container Centralen A/S (”CC”) til den hollandske blomstereksportørforening, VGB. I forbindelse med transaktionen erhverver Erhvervsinvest CC’s detailrelaterede aktiviteter (”CC European Retail”) og CC’s grønne aktiviteter i Nordamerika (”CC Green US”).

CC er den ledende pooling-/udlejningsvirksomhed af genanvendelige transportenheder til planter og blomster i Europa. CC Containeren er standard transportenheden til den grønne sektor og anvendes af mere end 20.000 kunder, herunder gartnerier, transportører, distributører af planter og blomster (som GASA) og detaillister.

CC European Retail er en pooling-/udlejningsvirksomhed af genanvendelige transportenheder, herunder roll containere, rollies, dollies og plastkasser, som anvendes til både transport af og promovering af føde- og drikkevarer i den europæiske detailhandel.

Kunderne er leverandører af føde- og drikkevarer til detailhandlen, herunder Redbull, Coca Cola og Unilever samt førende detaillister som f.eks. Albert Heijn.

CC Green US blev etableret i 2005 og er i dag den førende pooling-/udlejningsvirksomhed af genanvendelige transportenheder til den grønne sektor i Nordamerika.

Selskabet servicerer en lang række kunder, særligt gartnerier og CC Containere anvendes på mere end 12.000 detail lokationer som f.eks. Home Depot, Walmart og Lowes og havecentre.

“Vi er tilfredse med den udvikling, som CC har gennemgået i vores ejerperiode siden 2018. Det samlede EBITDA er vokset med 55% fra DKK 118 mio. i 2017 til DKK 182 mio. som følge af en række operationelle forbedringer og en pæn vækst i et stabilt marked”, siger Thomas Marstrand, Managing Partner i Erhvervsinvest.

Thomas Marstrand tilføjer “som følge af VGB’s ejerskab og interesser har fokus historisk været højest på den grønne sektor i Europa. Et fokuseret ejerskab af CC European Retail og CC Green US vil yderligere styrke og accelerere udviklingen af virksomhederne. En rejse, vi ser meget frem til at fortsætte samt udvikle vores partnerskab med de dygtige ledelser i CC European Retail og CC Green US.”

 

Om CC European Retail
CC European Retail er en pooling-/udlejningsvirksomhed, der servicerer den europæiske detailhandel med genanvendelige transportenheder, herunder roll containere, rollies, dollies og plastkasser, som anvendes til både transport af og promovering af fødevarer.

Om CC Green US
CC Green US eller Container Centralen Inc. er den førende pooling-/udlejningsvirksomhed af genanvendelige transportenheder til planter og blomster i Nordamerika. For yderligere information henvises til www.cc-racks.com.

Om CC Green Europe
CC Green Europe er den førende pooling-/udlejningsvirksomhed af genanvendelige transportenheder til planter og blomster i Europa. For yderligere information henvises til www.container-centralen.com.

Om Erhvervsinvest
Erhvervsinvest blev etableret i 2004 og har siden da rejst ca. DKK 3,3 mia. og foretaget 31 platformsinvesteringer. For yderligere information henvises til www.erhvervsinvest.dk.

Om VGB
VGB er en hollandsk forening for distributører af blomster og planter. Medlemmerne repræsenterer 80% af den samlede handel med blomster og planter, som eksporteres fra Holland til i alt 116 lande. For yderligere information henvises til www.vgb.nl.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest, telefon: +45 70 20 32 95 eller +45 21 65 93 26

Om Erhvervsinvest, www.erhvervsinvest.dk