Mar. 2006 – Endnu en virksomhed i porteføljen hos Erhvervsinvest

Erhvervsinvest har købt Elite Gaming A/S af fabrikant Fleming Grunnets investeringsselskab Genua A/S.

Med ejerskiftet i Elite Gaming A/S (”Elite”) vil der i endnu en af Danmarks veldrevne virksomheder blive sat fokus på yderligere vækst i årene fremover.

Erhvervsinvest har købt knap 85 procent af aktierne. Den nye bestyrelse og to nøglemedarbejdere ejer de resterende 15 procent.

Elite Gaming A/S er landsdækkende og blandt Danmarks førende virksomheder inden for opstilling af gevinstgivende spilleautomater. Elite har afdelinger i Esbjerg og Trørød. Yderligere information om Elite Gaming A/S kan findes på www.elitegaming.dk.

– Elite passer godt ind i vores investeringsstrategi, hvor vi investerer i mindre og mellemstore sunde og veldrevne virksomheder, siger Thomas Marstrand, direktør og Managing Partner i Erhvervsinvest.

Han understreger, at der allerede er tale om en velindtjenende virksomhed; men at der stadig er et stort potentiale, som kan udvikles over de kommende år.

– Derfor ser vi det som vores opgave at arbejde for en yderligere vækst ved at gennemføre en branchekonsolidering – gennem opkøb, siger Thomas Marstrand.

Han indtræder selv i bestyrelsen for Elite Gaming A/S sammen med den nye bestyrelsesformand, Per Bay Jørgensen, der er tidligere administrerende direktør i IHI A/S. Tredje medlem af bestyrelsen bliver direktør i DFDS Søren Jespersen.

Elites direktør Tonny Lang – som er blandt de nye investorer – beskriver ejerskiftet som perfekt for Elites videre ekspansion i Danmark. Vi har været meget glade for at have haft Genua som ejere siden vor opstart, men glæder os nu til at få Erhvervsinvest som ny ejer, da de er en meget vækstfokuseret ejer. Det betyder, at vi skal ud og købe op i branchen.

Fabrikant Fleming Grunnet udtaler:
Efter salget af Elite vil vi koncentrere vore kræfter om fortsat udvikling, produktion og salg af gevinstgivende spilleautomater gennem Compu Game A/S.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest Management A/S
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

Fabrikant Fleming Grunnet, bestyrelsesformand i Genua A/S
telefon: 40 17 91 77

Tonny Lang, direktør, Elite Gaming A/S
telefon 76 10 95 10 eller 20 60 53 20

Om Erhvervsinvest
Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.

Erhvervsinvests øvrige investeringer
Vikima Seed A/S (www.vikima-seed.dk), Danmarks førende producent af grøntsagsfrø.

Ellegaard A/S (www.ellepot.dk), markedsledende producent af substratpotter og maskiner.

Roshield A/S (www.roshield.dk), Danmarks førende virksomhed inden for udvikling, design, produktion og salg af ballistisk beskyttelse til køretøjer, skibe, fly og personel.

Krøger A/S (www.mk-guns.dk), markedsledende producent af fugepistoler til det professionelle segment.