Feb. 2018 – Erhvervsinvest erhverver DYKON

Erhvervsinvest erhverver aktiemajoriteten i DYKON, den førende danske producent af dyner og puder

DYKON har produceret dyner og puder siden 1947. DYKON er i dag en moderne, innovativ og solid virksomhed fokuseret på naturdyner og -puder af høj kvalitet fremstillet på DYKONs fabrik i Danmark.

Virksomheden er beliggende i Lunderskov og beskæftiger 90 ansatte i højsæsonen.

DYKON har de seneste år været igennem en positiv udvikling som følge af et stort fokus på automatisering og effektivisering af produktionen og et øget salg af brandede produkter.

Med sine 6 brands: Ringsted Dun, Danica, Flora Danica, Sirius, Engmo Dun og Bergen Dun, opfylder DYKON de fleste kunders behov og er en attraktiv partner for detaillister.

”DYKON har de seneste 10 år været inde i en positiv udvikling, hvor der er opnået en betydelig fremgang i både omsætning og indtjening. Fremgangen er skabt af et stærkt og engageret team af medarbejdere, der har været med til gennem øget automatisering at effektivisere produktionen. Samtidig er DYKONs egne brands fortsat udviklet med hensyn til kvalitet og bæredygtighed. Med Erhvervsinvest tror vi på, at vi kan fortsætte den positive udvikling som fortsat vil skabe danske arbejdspladser. Jeg ser frem til det fremtidige samarbejde med Erhvervsinvest, som vi ser som den ideelle fremtidige ejer,” fortæller Peter Bøgh Petersen, administrerende direktør i DYKON.

Dykon har i 2017 i samarbejde med DTU åbnet et ”SleepLab”, hvor det er muligt at forske i bedre søvn, ved bl.a. at lave simuleringer af søvn i alle verdens klimaer og betydningen af den rette dyne.

Både Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard, hvor sidstnævnte er ansvarlig for HR i DYKON, fortsætter i deres nuværende stillinger og som medaktionærer i DYKON.

”DYKON er en god og veldreven virksomhed, med en effektiv produktion og en bred portefølje af brands og produkter af høj kvalitet. Virksomheden er godt positioneret i Norden og vi ser et stort potentiale for yderligere vækst internationalt, vi ser samtidig et potentiale i at videreudvikle DYKON gennem yderligere automatisering og udvikling af SleepLab. Vi ser frem til at samarbejde med Peter Bøgh Petersen, Camilla Birkegaard og de engagerede medarbejdere og bidrage til virksomhedens fortsatte udvikling,” udtaler direktør og Managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand.

”Jeg er glad for at have været med til at finde en ny partner til Peter og Camilla, og tillige meget tilfreds med at DYKON fortsætter med en dansk ejer. som jeg har stor tiltro til vil være med til at sikre DYKONs videre udvikling” fortæller Knud Beer, tidligere bestyrelsesformand i DYKON.

Print version
PDF

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner i Erhvervsinvest, telefon: +45 70 20 32 95 eller +45 21 65 93 26

Peter Bøgh Petersen, adm. direktør i DYKON, telefon: +76 84 03 41 eller +45 31 66 41 23

Om DYKON, www.dykon.dk
Om Erhvervsinvest, www.erhvervsinvest.dk