Sept. 2010 – Erhvervsinvest køber TRESU A/S

Tresu er en førende design-, udviklings- og produktionsvirksomhed med en global serviceorganisation indenfor:

• Flexo trykmaskiner
• Tilbehørsprodukter til offset- og flexo trykindustrien
• Kundetilpassede specialprojekter til en lang række internationale industrier

Ejerkredsen bag TRESU, Erik Gydesen, Finn Bygum, Finn Jensen og Johannes Berger har efter et positivt forhandlingsforløb overdraget deres livsværk til Erhvervsinvest.

Virksomheden, der blev grundlagt i 1981, har hovedsæde i Bjert ved Kolding. Tresu har desuden produktionsfaciliteter i USA og Litauen samt salgsselskaber i Tyskland, Italien, Japan, Kina og England, og beskæftiger ca. 220 fuldtidsansatte.

Erik Gydesen, der forsætter i virksomheden som administrerende direktør, udtaler på vegne af den tidligere ejerkreds:

”Det har været vigtigt for os at finde en ny ejer, som vil videreføre og udvikle virksomheden. Erhvervsinvest er en ejer, som har adgang til både kapital og kompetencer og kan, sammen med ledelsesteamet og de kompetente medarbejdere, understøtte og accelerere TRESUs langsigtede vækststrategi.”

TRESUs flexo trykmaskiner og tilbehørsprodukter til offset- og flexo trykindustrien afsættes til en lang række producenter i den grafiske industri. Flexo trykmaskiner anvendes bl.a. ved fremstilling af kartoner til mælk og juice. Et andet voksende forretningsområde for TRESU er fremstilling af komponenter og kundetilpassede specialmaskiner til bl.a. marine/offshore og vindmøllesegmentet.

Thomas Marstrand, direktør og managing partner i Erhvervsinvest udtaler:

”TRESU er en god og veldrevet virksomhed med betydelige muligheder for yderligere værdiskabelse. Virksomhedens forretningsmodel baserer sig på stor know how indenfor udvikling og produktion af trykmaskiner til den emballageproducerende industri og avancerede specialmaskiner til en række industrier indenfor bl.a. vedvarende energi. Kombineret med virksomhedens dygtige ledelse og medarbejdere udgør det en stærk platform for vækst. TRESUs produkter og kompetencer er efterspurgte i hele verden og virksomheden opererer indenfor industrier, der er kendetegnet ved en sund underlæggende markedsvækst. Vi ser et stort potentiale i en fremtidig ekspansion”, slutter Thomas Marstrand, der selv indtræder i bestyrelsen for TRESU.

Ny bestyrelsesformand bliver Palle Nørgaard, tidl. administrerende direktør i Siemens Windpower. Derudover indtræder, Thomas Hjorth, tidl. administrerende direktør i Heidelberger Druckmachinen Norden/Baltikum og Rene Barington, tidl. administrerende direktør i Glunz & Jensen, i bestyrelsen.

Print version
PDF

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest
Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

Administrerende direktør Erik Gydesen, TRESU A/S:
Telefon: 40 30 29 11

Om Erhvervsinvest
Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore, veletablerede danske virksomheder med behov for kapital og kompetencer i forbindelse med generationsskifte, ejerskifte og lignende situationer. Erhvervsinvest investerer typisk i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK 50 – 500 mio. Der investeres i virksomheder i forskellige brancher, dog typisk fremstillings- og servicevirksomheder. Der lægges vægt på, at der er tale om sunde og veldrevne virksomheder med et positivt cash-flow og et potentiale til yderligere vækst. Virksomhederne må gerne have mulighed for at blive katalysatorer i branchekonsolideringer eller restruktureringer.

Erhvervsinvest har tidligere erhvervet aktiemajoriteten i:
Ellegaard A/S (www.ellepot.dk) Markedsledende producent af substratpotter og maskiner.

Krøger A/S (www.mk-guns.dk) Markedsledende producent af fugepistoler til det professionelle segment.

Elite Gaming A/S (www.elitegaming.dk) Den førende opstiller af gevinstgivende spilleautomater i Danmark.

Haslev Møbelsnedkeri A/S (www.haslev.com) Ledende producent af kvalitets sofa– og spiseborde.

Hurup Møbelfabrik A/S (www.hurupsofa.dk) Ledende producent af individuelle sofaer.

Handler A/S (www.handler.dk) Ledende producent af lagerautomater og lagerreoler.

Riegens A/S (www.riegens.dk) Danmarks største og førende producent af belysningsarmaturer.

Mejerigaarden A/S (www.polar-is.dk og www.premieris.dk)
Danmarks største producent af iskrem, som sælges under mærkerne Polar Is, Bravissimo og Premier Is.

Epoke A/S (www.epoke.dk) Ledende producent af maskiner og udstyr til glatførebekæmpelse

Erhvervsinvest har tidligere solgt:
Roshield A/S (www.roshield.dk) Danmarks førende virksomhed inden for udvikling, design, produktion og salg af ballistisk beskyttelse til køretøjer, skibe, fly og personel.

Vikima Seed A/S (www.vikima-seed.dk)
Danmarks førende producent af grøntsagsfrø.