Bogballe A/S og Bredal A/S sammenlægges

Bogballe A/S og Bredal A/S der begge er markedsledende inden for fremstilling af mineralgødningsspredere sammenlægges

Bogballe og Bredal har igennem flere årtier udviklet højkvalitets mineralgødningsspredere indeholdende en række digitale løsninger som vejeteknik og sektionskontrol, så doseringen automatisk justeres under spredningen og tilpasses markens form samt med GPS-tracking, hvilket resulterer i en optimeret spredning til gavn for miljø og produktivitet.

Bogballe har siden august 2017 været ejet af Erhvervsinvest og er fokuseret på udvikling og fremstilling af liftophængte mineralgødnings-spredere – en niche, hvor Bogballe i dag er en ledende global aktør.

Bogballe sælger dets liftophængte mineral-gødningsspredere i mere end 45 lande via et globalt distributørnetværk. Sprederne har en arbejdsbredde på op til 42 meter og beholder-kapacitet på op til 5.500 liter mineralgødning.

Bredal er fokuseret på udvikling og fremstilling af bugserede højkapacitets mineralgødnings- og kalkspredere.

Bredal sælger dets bugserede mineralgødnings- og kalkspredere i mere end 25 lande via et globalt distributørnetværk. Sprederne har en arbejds-bredde på op til 36 meter og beholderkapacitet på op til hele 19.000 liter mineralgødning eller kalk.

Bogballe og Bredal vil tilsammen beskæftige 109 medarbejdere fordelt på tre produktionsfabrikker – 64 medarbejdere på Bogballes fabrik beliggende i Bøgballe mellem Vejle og Horsens samt 45 medarbejdere på Bredals nuværende to fabrikker begge beliggende i Vejle.

”Både Bogballe og Bredal er højkvalitetsvirksomheder med dygtige medarbejdere og er begge stærke globale brands inden for precision farming. Kombinationen af liftophængte og bugserede mineralgødningsspredere er et godt match. Markedet for precision farming-produkter er et marked med en solid underliggende vækst. Virksomhederne udvikler produkter, der er med til på en omkostningseffektiv måde at øge outputtet for landmænd over hele verden og har begge oplevet høj vækst de senere år. Dette skyldes bl.a. et skift mod mere digitaliserede produkter i takt med et stigende behov for mere præcis spredning,” udtaler Managing Partner og direktør i Erhvervsinvest, Thomas Marstrand.

Salget af Bredal har været en stor beslutning for Anders Bull Jensen, CEO i Bredal og Torben Sørensen, COO i Bredal. De overtog ejerskabet af Bredal fra deres fædre for mere end 30 år siden. I forbindelse med sammenlægningen vil både Anders og Torben indtræde som medaktionærer i den fælles virksomhed. Anders og Torben fortsætter i deres stillinger i Bredal. ”Bogballe og Bredal er et godt match og vi har set meget frem til sammenlægningen. Vi har altid være gode kollegaer og har stor respekt for Bogballes udvikling og produkter. At virksomhederne nu lægges sammen, tror vi på mange måder bliver givtigt. Vi er stolte og taknemmelige over alle de dygtige medarbejdere, som har bidraget positivt til at bringe Bredal hertil. Det har nu muliggjort starten på en ny og spændende rejse”, udtaler Anders Bull Jensen og Torben Sørensen.

Ledelsen hos Bogballe er ligeledes begejstrede for sammenlægningen, og vurderer, at det særligt på markeds- og teknologisiden vil give en række muligheder. Henning Troelsen, direktør i Bogballe udtaler: ”I en årrække har landbruget oplevet en stigende digitalisering af landbrugsmaskiner, her vil Bredal og Bogballe f.eks. sammen kunne videreudvikle på produktprogrammerne, så begge brands forsat vil være de førende producenter af unikke mineralgødningsspredere til præcisionslandbrug.”

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Anders Bull Jensen, CEO i Bredal, telefon: +45 8834 9332

Torben Sørensen, COO i Bredal, telefon: +45 8834 9341

Henning Troelsen, Direktør i Bogballe, telefon: +45 7670 3247

Thomas Marstrand, Næstformand i Bogballe og Managing Partner i Erhvervsinvest, telefon: +45 7020 3295 eller +45 2165 9326

Forrige
Forrige

Erhvervsinvest erhverver Bisca A/S

Næste
Næste

Delika Food Group A/S overtager aktiviteterne i Skare Food A/S